Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Karlsson tränade inte på onsdagen. Arkivbild.

Karlsson saknades: "Tog en ledig dag"

Oron spred sig hos Vegasfansen när lagets målkung William Karlsson saknades på träning inför måstematchen mot Washington i finalserien i Stanley Cup. Enligt tränaren Gerard Gallant är det dock ingen fara med den svenske forwarden.

- Han tog en ledig dag. Det var en frivillig träning, de andra var på is men William kände att det bästa för honom var att vila, sade Gallant efteråt.

Vegas ligger under med 1–3 i matcher och måste vinna nästa match för att hålla finalserien vid liv. För att göra det behövs den svenska målkungen som gjort 50 mål i grundserien och slutspelet den här säsongen. Den femte finalen spelas i Las Vegas natten till fredag svensk tid.

Oscar Lindberg tog William Karlssons plats som center i förstakedjan mellan Jonathan Marchessault och Reilly Smith.

- Det var bara en träning och den var frivillig. Ni får kolla med honom (William) vad han gjorde, jag vet inte heller, sade Lindberg som inte spelat i någon av finalerna.

- Speciellt när man förlorar vill man vara med där ute och hjälpa till. Men det är han (Gallant) som tar besluten och vi får se vad han gör nu, om han vill ändra på något eller inte.

William Karlsson var inte tillgänglig för intervjuer under dagen.