Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jeff Chiu
Bild: Jeff Chiu

Karlsson med två assists i San Joses osannolika avslutning

San Jose är vidare till NHL-slutspelets andra runda efter en makalös upphämtning.
0–3-underläge i tredje perioden vändes till seger i förlängning mot Vegas.
– Jag kommer förmodligen aldrig få uppleva något liknande, säger matchvinnaren Logan Couture.

Det såg länge ut som att San Jose – som hade krigat sig tillbaka från ett 1–3-underläge i matcher – skulle få tacka för sig efter nattens avgörande match sju.

Vegas hade gjort ett mål i varje period, och därmed stod det 3–0 till gästerna med drygt halva tredjeperioden kvar att spela.

Men en femminuters-utvisning på Vegas Cody Eakin, för crosschecking på Joe Pavelski, blev vändpunkten – och San Joses makalösa upphämtning började.

Efter inte ens en minut hade Sharks gjort två mål, det andra på en styrning från ett Erik Karlsson-skott, och innan Vegas mardrömslika fem minuter var över hade San Jose vänt på steken till 4–3.

– Vi visste att vi skulle fixa det. "Jumbo" (Joe Thornton, lagkapten, reds. anm.) sa åt oss att vi skulle sätta tre i powerplay och det gjorde vi, säger Logan Couture till NBC.

– Vi satte ettan och tvåan snabbt, och då bara visste vi att trean och fyran skulle komma också, fortsätter Sharks-anfallaren, som själv stod för två av målen.

Ett sådant ras hade knäckt de flesta lag, men Vegas repade sig, och med utplockad målvakt kunde Golden Knights kvittera genom Jonathan Marchessault.

4–4, således, och matchen gick till förläning. Men där var det ändå San Jose som skulle avgöra genom doldisen Barclay Goodrow – även han assisterad av Erik Karlsson (och svenske kompanjonen Marcus Sörensen).

– Jag kommer förmodligen aldrig få uppleva något liknande. Jag får åka hem och titta på reprisen nu för att försöka förstå. Detta är varför hockey är världens bästa sport, säger Logan Couture till NBC.

"Det är ett jävla skämt"

Föga förvånande blev det stora samtalsämnet efter matchen matchstraffet på Cody Eakin.

Lagkamraten Jonathan Marchessault menar nämligen att domaren valde matchstraff på grund av den olyckliga utgången.

På reprisen ser man nämligen att Pavelski, efter crosscheckingen, krockar med Paul Stastny – vilket leder till att Sharks-centern faller med huvudet i isen och börjar blöda.

– Jag hoppas verkligen att Joe Pavelski är okej. Självklart så vill du aldrig se något sådant hända, men det är ett jävla skämt. Fem minuter för det där? Varför har vi inte videogranskning på det, det förändrar hela utgången av matchen. Seriöst vad är det, säger Marchessault efter matchen.

Han utvecklar:

– De (domarna) försöker ta plats i matchen som inte ens är jämn, det står 3–0. Ta en tvåa visst, men en femma för något du inte ser och bara bedöma på utfallet. Det är ett jävla skämt. Det är pinsamt, det är vad det är.San Jose kommer att ställas mot Colorado Avalanche i andra rundan.

LÄS MER: Svenskarna bakom Bostons avancemang

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.