Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Karlsson: "Jag kommer att få fler psykbryt"

Han ropar ett par gånger att han tänker sluta med hockeyn – men efteråt lovar Erik Karlsson att han fortsätter. – Jag kommer att få fler psykbryt under säsongen, säger backstjärnan.

Colorado 3
Ottawa 4

Det är Ottawa som lämnar Stockholm och Globen med två raka segrar i dubbelmötet mot Colorado. Tacka svenskarna för det. Både Fredrik Claesson (fredag) och Johnny Oduya (lördag) blir målskyttar – och Erik Karlsson hinner med fyra assists (två per match) under helgen i Sverige.
– Det är verkligen roligt för dem. De gör inte så många mål. De kommer att minnas det länge ... att göra mål inför familj och vänner, säger Erik Karlsson.

Ändå är inte den svenske världsbacken helt nöjd när han skickas upp på podiet efter matchen.
– Det var lite bättre i dag. Ibland så behöver man vakna till lite, hitta olika lösningar. Men det var mer bestämt den här matchen, lättare att läsa spelet där ute. Det var en laginsats, slår han fast.
Ändå startar backen med att missa en studspuck i powerplay – och Colorado kontrar in ledningsmålet. Och i snacket med Tre Kronor-kompisen Gabriel Landeskog i Avalanche säger Karlsson att han ska lägga ner hockeyn, för så dåligt spelar han.
Men det tar sig. 

Backstjärnan får till två assists – Senators vänder matchen och Karlsson är uppe på 17 poäng efter elva spelade matcher. Det är ett snitt på 1,55 poäng per match.
– Ibland kommer man ha lite ostäm – och jag känner att jag haft lite ostäm sedan jag kom tillbaka efter skadan. Även om jag kände mig hyfsat bra i dag så kändes det som att det inte gick vägen. Jag skrattade lite åt det själv ...
 

Du spelar säsongen ut?
– Förhoppningsvis gör jag det. Men jag kommer att få fler psykbryt under säsongen. Så är det som professionell idrottsman, det spelar ingen roll vilken sport du håller på med. Jag kommer att få fler attacker, säger Karlsson med ett leende till GP. 

Bägge matcherna i Globen har varit slutsålda: 13 396 åskådare vardera – och efteråt står publiken kvar och hyllar de fyra svenskar som funnits på isen.
– Det har varit över förväntan, tycker jag. Jag gör det gärna igen, säger Erik Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.