Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Karlsson hyllades av sina nya fans

Erik Karlsson, 28, har bytt Ottawa mot San Jose och i första periodpausen mellan San Jose och Vegas Golden Knights överraskade han sin nya hemmapublik och fick rejäla ovationer.
– Jag är jättetaggad, säger han.

San Jose Sharks tog under natten till söndagen emot Vegas Golden Knights. Det skulle börja bra för hemmalaget som slog till efter endast 43 sekunder genom Max Pacioretty. Men det största jublet den här kvällen i SAP Center?

Jo, det kom i den första periodpausen när Erik Karlsson gled ut på isen och överraskade sina nya hemmafans.

– Det känns grymt att vara här och jag är jättetaggad! Jag är taggad på att komma till ett bra lag, med bra fans och att starta något nytt, säger han under en intervju på isen.

Att bli bortbytt från sitt Ottawa Senators där han var lagkapten och trivdes väldigt bra har varit omtumlande för Erik Karlsson.

"Det är lite skumt"

Men den nu 28-årige svensken har snabbt hittat sin plats i San Jose.

– Jag har kommit in i det så mycket jag kan. Det har varit lite överväldigande med så mycket nya ansikten men vädret har varit bra och människorna är trevliga och staden har behandlat mig väldigt bra sedan jag kom hit, säger han.

– Det är lite skumt att ha en helt ny tröja på sig men jag är väldigt glad och stolt över att stå här idag.

Matchen? Den medverkade inte Erik Karlsson i då han ännu inte är redo för match. Men Karlsson väntas debutera mot antingen Calgary eller Vegas innan NHL-säsongen drar igång.

Segrande ur matchen blev Vegas som kunde vinna efter ett straffavgörande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.