Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Tony Gutierrez
Bild: Tony Gutierrez

Karlsson hjälte för Ottawa

Erik Karlsson har haft en tung period med sitt Ottawa. Men nu verkar svensken ha hittat formen igen. Karlsson fixade segern mot Dallas efter att ha avgjort i förlängningen.

Edmonton har haft det tungt, samtidigt som Oscar Klefbom gått mållös.

Men mot Arizona vände det på båda fronterna. Den svenske backen avgjorde med 4–3-målet i förlängning, hans första på nästan tre månader.

– Ett jäkla fint anfall, säger Klefbom till Global News.

Edmonton – förra säsongen i konferenssemifinal i NHL-slutspelet Stanley cup men nu långt ifrån en slutspelsplats – hade förlorat tre raka matcher inför bottenmötet med Arizona.

24-årige backen Oscar Klefbom – förra säsongen 12 mål och 26 assist på 82 grundseriematcher – har precis som resten av laget producerat sämre än förväntat. Inför hemmamatchen mot Arizona hade Karlstadsbördige Klefbom inte gjort mål på 33 raka matcher, 6–2-segern borta mot Montreal den 9 december förra året.

Men alla sviter får ett slut. Mot Arizona – som kvitterade till 3–3 genom Niklas Hjalmarssons första mål den här säsongen – avgjorde Klefbom inför hemmapubliken i Rogers Place med sitt 4–3-mål, 50 sekunder in i förlängningen, efter att ha följt med i ett anfall.

– Det var rätt lätt, jag försöker bara få pucken till Connor (McDavid) eller Leon (Draisaitl) och så står de för resten. Jag tänkte bara på att ha klubban i isen och de hittade mitt blad, de stod för ett jäkla fint anfall. Det var skönt att äntligen få göra mål, jag har varit nära ett par gånger, säger Oscar Klefbom, som nu gjort fyra mål och 14 assist på 62 matcher den här säsongen, till Global News.

Även matchen mellan Ottawa och Dallas avgjordes i förlängning, av en svensk back. Lagkaptenen Erik Karlsson slog till efter drygt två minuter, och slutresultatet blev 3–2.

Mellan Buffalo och Toronto stod det 2–2 halvvägs in i matchen. Därefter drog Buffalo ifrån och slutresultatet landade på 5–3. Johan Larsson gjorde ett av Buffalos mål.

I Toronto gjorde finländaren Leo Komarov två mål, ett av dem på assist från William Nylander. Toronto har det tungt just nu, förlusten är den fjärde på raken. För en vecka sedan såg det annorlunda ut – då hade laget vunnit nio av de tio senast spelade matcherna.

Mikael Backlund gjorde sitt 13:e mål för säsongen när hans Calgary mötte Pittsburgh. Efter full tid stod det 3–3. Calgary fick sedan se sig slaget efter det att Pittsburghs Justin Schultz gjort mål efter knappa tre minuter in i förlängningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.