Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck och Kristian Karlsson är i EM-final.

Karlsson har säkrat dubbla EM-medaljer

Mattias Falck och Kristian Karlsson är i EM-final i dubbel efter en storseger. Samtidigt har Karlsson säkrat en medalj även i singel.

Falck och Karlsson hade inga problem att vinna semifinalen mot tyskarna Ricardo Walther och Ruwen Filus.

Efter en klar 4–1-seger i kvartsfinalen, där de säkrade medalj, krossade de den tyska duon med 4–0 i semifinalen.

- Vi känner varandra väldigt väl, är väldigt samspelta, har bra personkemi och det viktigaste är att vi är noggranna med vad vi gör, säger Mattias Falck.

De känner varandra så väl att Kristian i somras var ”best man” på Mattias bröllop. De har två brons och ett silver på EM sedan tidigare och vill väldigt gärna ta den medalj som saknas i samlingen.

Ute efter revansch

I finalen ställs Falck och Karlsson mot Robert Gardos/Daniel Habesohn, Österrike, som slog ut regerande mästarna Jonathan Grooth, Danmark/Patrick Franziska, Tyskland, i semifinalen.

När den svenska duon tog silver vid EM 2012 var det just österrikarna som de föll mot. Alltså är det dags för revansch nu.

- Vi kompletterar varandra i spelet. Kristian är mer aggressiv i förstaattacken och jag sätter mer tryck i det öppna spelet, säger Mattias Falck.

Semifinal i singel

Kristian Karlsson säkrade senare under lördagen även en medalj i singelturneringen.

27-åringen vann kvartsfinalen mot portugisen Marcos Freitas med 4–3 i set efter att ha vunnit en sjusetare även i åttondelsfinalen.

- Freitas är väldigt svår och man måste vara noggrann med korta returer och sedan attackera med all kraft. Det går inte att spela på skruv, då är han väldigt svår, säger Karlsson.

- Det här var en av mina bästa matcher i karriären.

Det blir Sveriges tredje medalj i mästerskapet då Matilda Ekholm och ungerskan Georgina Pota tog brons i dubbel.

Mästerskapet avgörs under söndagen.