Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs Kamal Mustafa och Anders Bååth i Gefle under 1–1-matchen.

Karlsson glänser hos superjumbon

Jesper Karlsson, 18, har fått sitt genombrott och glänser i Falkenberg. Men laget har bara vunnit en av de 14 senaste matcherna.

Allsvenskans två sämsta lag möttes och både behövde vinna. Inget av dem klarade det, men Falkenberg hade flest och bäst chanser till ett segermål.

Bland annat forsade 1–0-skytten Jesper Karlsson fram i ett friläge men petade bollen tätt utanför bortre stolpen.

- Den ska jag sätta. Men det var inte långt borta, säger han.

Jesper Karlsson upplever en allsvensk debutsäsong med dubbla känslor. Själv har han tagit stora kliv med sina kvicka och tekniska fötter. 18-åringen som fostrats i Falkenbergsklubben Böljan har startat i nio av 19 allsvenska matcher och gjorde mot Gefle sitt tredje mål i högsta serien.

Samtidigt är hans lag superjumbo.

- Det är klart att man vill vinna matcher. Jag är inte nöjd som helhet i och med att vi inte vinner. Men det finns ljusglimtar, säger Jesper Karlsson och fortsätter:

- Det är verkligen kul att Hasse (Eklund) låter mig spela och tror på mig. Jag vet vad jag kan och försöker visa så mycket som möjligt.

Skott från kanten

Mot Gefle visade Jesper Karlsson grejer redan efter fyra minuter. Pojklandslagsmannen rusade längs högerkanten. Från korridorpositionen var ett inlägg egentligen det enda rimliga för jättetalangen.

- Först hade jag tänkt slå ett inlägg, men så såg jag att målvakten stod riktigt konstigt, långt till höger. Då tryckte jag iväg ett skott. Det blev bra.

Skottet från kanten for i mål intill första stolpen. Geflemålvakten Andreas Andersson hann inte dit för att hejda 1–0-bollen.

Gästrikelagets kvittering i 27:e minuten var resultatet av ännu sämre målvaktsspel.

Alexander Lundin har i de senaste två matcherna fått förtroendet i Falkenbergs mål. Hans första tydliga ingripande i matchen blev en målpassning – till Gefles Simon Skrabb. Finländarens låga avslut var exakt och utom räckhåll för Lundin.

Tio poäng från kval

Gefle behövde vinna – och nästjumbon är nu sex poäng efter Helsingborg och Djurgården. Falkenberg är ytterligare fyra poäng efter. Nu vill inte ens tränaren Hasse Eklund säga att han tror på ett allsvenskt liv 2017.

TT: Ser du möjligheten att hämta in tio poäng på de elva sista matcherna?

Eklund tänker en sekund. Och svarar:

- Jag ser möjligheten att vinna nästa match.