Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Eskilstunas sparkade tränare Jonas Björkgren. Arkivbild.

Karlsson ersätter Björkgren i Eskilstuna

Eskilstuna sparkar tränaren Jonas Björkgren efter en tung start i damallsvenskan i fotboll. Jumbolaget har endast tagit tre poäng på de fyra inledande omgångarna och Magnus Karlsson ersätter nu Björkgren.

"Munken" Karlsson är välkänd i Eskilstuna, som slutade på tredje plats i fjolårets damallsvenska. Fram till 2014 fanns han med i tränarstaben innan han då lämnade för posten som klubbdirektör i herrallsvenska IFK Norrköping. Han är dessutom pappa till lagets anfallare Felicia Karlsson.

- Jag har varit med om Uniteds resa från division 2 till allsvenskan. Jag känner klubben väl, var i United 2010–2014 och har en tränarutbildning i botten även om det inte är det jag har sysslat med de senaste åren. Jag tror på laget och spelarna och har följt laget av kända skäl, säger Magnus Karlsson till Eskilstuna Kuriren.

Efter fyra omgångar i damallsvenskan har jumbon Eskilstuna 3–13 i målskillnad, mycket på grund av 0–9-förlusten borta mot tabelltvåan Rosengård i april.

"Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg ändå att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med 'Munken' kändes det rätt att göra det nu", säger Eskilstunas ordförande Anna Linnakallio i ett pressuttalande.

På söndag tar Eskilstuna emot nykomlingen och tabellsexan Växjö i den femte serieomgången.