Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Klingberg, till vänster, firar målet.

Karlsson dubbel målskytt för Vegas

Vegas vann med hjälp av två mål från William Karlsson i NHL-ishockeyn. Även John Klingberg och Mattias Janmark blev målskyttar, för Dallas.

Dallas slog New York Islanders med hela 5–0. Klingberg spelade, utöver sitt eget mål, fram till ytterligare två mål inför hemmapubliken i Texas. Svensken leder nu poängligan för backar i NHL.

Båda lagen har varit ojämna under den inledande månaden av säsongen, och tagit åtta segrar vardera på femton matcher.

Vegas, som drog igång säsongen succéartat, har haft det motigt senaste veckan med fem förluster på sex matcher. Men under kvällens omgång slog nykomlingarna i NHL till med en seger mot Winnipeg. William Karlsson stod bakom två av målen när Vegas segrade med 5–2.

Robin Lehner, målvakt i Buffalo, hade inte en av sina bästa dagar. Han släppte in fyra mål, medan hans lag bara satte bara ett mot Florida. För Florida var det en välkommen seger efter fem raka förluster.

- Den första segern är alltid svårast. Nu måste vi bygga vidare på det här, förhoppningsvis kan vi få en andra seger redan i morgon, säger Floridas målvakt Roberto Luongo, enligt nhl.com.

Under fredagskvällen spelade NHL-lagen Colorado och Ottawa i ett fullsatt Globen i Stockholm. Ottawa segrade med 4–3, efter ett avgörande i förlängning.