Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEPHEN R. SYLVANIE
Bild: STEPHEN R. SYLVANIE

Karlsson berättar om missfallet

För drygt ett år sedan förlorade NHL-stjärnan Erik Karlsson, 28, och hans fru Melinda sitt ofödda barn. Nu berättar Karlsson om sorgen efteråt.
– Det är något som jag hoppas att vi aldrig behöver gå igenom igen, säger han till SVT Sport.

Erik Karlsson har i helgen fått njuta lite extra där den årliga allstar-showen tog plats i Karlssons nya hemstad. Där blev det en helg med de största stjärnorna inom NHL-cirkusen för Erik Karlsson.

För ett år sedan var det dock inte lika muntert.

Då förlorade Erik Karlsson och hans fru Melinda parets ofödda barn efter ett missfall.

Något som Erik Karlsson varit tystlåten om fram tills nu då han öppnar upp om sorgen och känslorna efteråt.

– Vi kommer aldrig att släppa det. Det är något som jag hoppas att vi aldrig behöver gå igenom igen, säger han till SVT.

Då bodde paret fortfarande i Ottawa men under sommaren blev det San Jose istället när Erik Karlsson blev bortbytt från klubben.

– Ibland händer saker som man inte förtjänar. Vi hanterade situationen så gott som vi kunde men det är något som bara tiden kan läka, säger han och förklarar hur det kändes att ta time out från hockeyn:

– Det är tyvärr inget som bara vi drabbas av. Det var tufft. Jag och min fru kom varandra väldigt nära under den här perioden och vi hade ett fantastiskt stöd av våra nära och kära. Vi har gått vidare men vi kommer alltid att bära det här med oss.

Den här säsongen började ganska trögt för Karlsson i San Jose Sharks. Men backstjärnan har hittat formen rejält och har på 47 matcher noterats för 43 (3+40) poäng och är med det femte bäste poängplockare bland backarna i NHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.