Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Karlsson begär medling för att få till ett nytt kontrakt med Vegas Golden Knights. Arkivbild.

Karlsson begär hjälp av medlare

William Karlsson hade en mycket lyckad NHL-säsong i nya Vegas Golden Knight. Men förhandlingarna om ett nytt kontrakt med klubben har inte gått i lås och nu finns Karlsson med på listan över spelare som begärt medling för att få till nya kontrakt med sina respektive klubbar.

Karlsson, 25, svarade för 78 poäng, 43 mål och 35 assist, på 82 grundspelsmatcher med Vegas i vinter. Dessutom gjorde han 15 poäng (7+8) i slutspelet när Vegas överraskande gick till Stanley Cup-final.

Han har ett stort lönelyft att vänta från det tvåårskontrakt värt två miljoner dollar, ungefär 17 miljoner kronor, han precis har spelat ut. Men än har parterna inte kommit överens om det nya kontraktet varför Karlsson nu begärt medling.

Totalt 44 spelare har begärt att få hjälp och ytterligare fyra svenskar finns med på listan. Dessa är Elias Lindholm, Calgary, Mattias Janmark, Dallas, Patrik Nemeth, Colorado och Oskar Sundqvist, St Louis. Medlingsförhandlingarna sker mellan den 20 juli och 4 augusti i Toronto såvida parterna inte hinner komma överens innan.