Karlsson bakom Ottawas seger

Ottawa vann över New York Rangers med 5–4 efter förlängning i det femte kvartsfinalmötet mellan lagen i NHL-slutspelet. Erik Karlsson var inblandad i tre av Ottawas mål.

|

Karlsson noterades för tre assist: Först när Mike Hoffman satte 2–2, och sedan när Derick Brassard kvitterade till 4–4 med bara 1.26 kvar av ordinarie matchtid och tvingade fram en förlängning. Karlsson var även inblandad i Kyle Turris avgörande mål.

- Alla i laget visste att vi måste prestera bättre än vad vi gjorde i matcherna i New York. Det handlar om att hitta lösningar, där alla förstår sina roller och vad man kan och ska bidra med, säger Karlsson till Expressen efter matchen.

Det hade gått 6.28 av förlängningen när Turris efter en snabb kontring satte den matchavgörande pucken bakom Henrik Lundqvist i Rangers-målet.

- Av någon anledning hittar de ett sätt att leverera på här på hemmais och vi måste göra samma sak för att komma tillbaka, säger Henrik Lundqvist efter matchen, till NHL:s sajt.

New York Rangers ledde med 2–1 efter den första perioden. Jesper Fast satte matchens första mål efter fyra minuter, framspelad av Brendan Smith. Fast noterades även för assist när Ryan McDonagh kvitterade till 3–3 i slutet av den andra perioden.

Ottawa leder med 3–2 i matcher och har chans att avgöra på bortaplan natten till onsdag, svensk tid.

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Nashville–St Louis 3–2 (Nästa match spelas i Nashville, 21.00 söndag kväll, svensk tid)

+ Anaheim–Edmonton 3–2 (Edmonton, natten till måndag)

+ New York Rangers–Ottawa 2–3 (New York, natten till onsdag)

+ Washington–Pittsburgh 2–3 (Pittsburgh, natten till tisdag)