Karl-Erik Nilssons avgår inte

Riksidrottsförbundet hade ett extrainkallat krismöte under tisdagen. Efteråt kom beskedet att ordföranden Karl-Erik Nilsson inte har avgått, trots den massiva kritiken.

ANNONS

Det har stormat ordentligt kring Karl-Erik Nilsson, ordförande i Riksidrottsförbundet och tidigare ordförande i fotbollförbundet.

Anledningen är att han gick emot svensk idrott när han, i sin roll som medlem i Uefas exekutivkommitté, valde att gå emot svensk idrotts linje och röstade för ett upphävande av totalförbudet för ryska lags deltagande i ungdomsturneringar.

Vilket innebär att Ryssland får delta när U17-EM arrangeras i Sverige.

Karl-Erik Nilsson har dock hävdat att han inte har röstat för ryskt deltagande, utan för en utredning kring hur man ska kunna lösa situationen.

– Det är ett uppdrag till Uefa-administrationen att analysera möjligheterna. Dels måste man titta över säkerhetsfrågorna, dels måste man naturligtvis också analysera om det är någon som vill spela. Många länder – inklusive Sverige – har beslut på att man inte ska möta ryska lag.

ANNONS

Karl-Erik Nilsson har hänvisat till FN:s barnkonvention.

– Att titta in i frågan sett till FN:s barnkonvention tycker jag ändå har varit angeläget. Däremot, när jag får något att ta ställning till, kommer jag att framföra den svenska hållningen, men där är vi inte än.

Under tisdagen höll Riksidrottsförbundets styrelse ett extrainsatt krismöte, vilket Sportbladet var först med att rapportera om. Kort därefter meddelade RF att Karl-Erik Nilsson inte kommer att avgå.

Enligt Sportbladet ska mötet ha varit 45 minuter långt och enligt tidningen kommer ett nytt möte att hållas på fredag, där även de 73 specialidrottsförbunden inom RF ska vara med.

LÄS MER:RF-basen om stormen: "Ett väldigt tryck"

LÄS MER:Ministern: "Agerandet framstår som anmärkningsvärt"

LÄS MER:Karl-Erik Nilsson uppges röstat för ryskt deltagande i U17

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS