Karl-Anthony Towns mamma död – var sjuk i covid-19

Karl-Anthony Towns har tidigare berättat att hans mamma legat i koma efter att ha insjuknat i covid-19. Nu kommer det tragiska beskedet att NBA-stjärnans mamma dött i sviterna av sjukdomen, det meddelar en talesperson för familjen.

ANNONS
|

Det var i slutet av mars som Karl-Anthony Towns gick ut på sociala medier och berättade om hur hans mamma, Jacqueline, kämpade för livet efter att ha smittats av det nya coronaviruset.

Han berättade hur det först verkade som att hon var på bättringsvägen innan tillståndet försämrades drastiskt och försattes i medicinsk koma.

– Jag sade innan hur mycket jag älskar henne, och hon sade saker som jag inte ville höra. Jag ska fortsätta vara stark för familjens skull, och jag vill att folk ska förstå att den här sjukdomen är på riktigt. Skydda din familj och dem du älskar, pröva social distansering och var inte på platser med mycket människor. Den här sjukdomen är dödlig.

ANNONS

LÄS MER: Karl-Anthony Towns mamma smittad av coronaviruset – ligger i koma

Nu kommer det tragiska beskedet att Jacqueline Towns har dött i sviterna av covid-19. Det meddelar en talesperson för familjen via Karl-Anthony Towns klubb, Minnesota Timberwolves.

"Towns-familjen är förtvivlade över Jacqueline Towns för tidiga bortgång på grund av komplikationer till följd av covid-19,", skriver talespersonen i ett uttalande.

I över en månad kämpade hon mot sjukdomen innan hon dog på annandagen.

"Jackie var många saker för många personer. En hustru, moder, dotter, farmor/mormor, syster, faster/moster och en vän. Hon var matriarken i Towns-familjen. Hon var en enorm källa av styrka. En eldig, omtänksam och extremt älskande person som berörde alla hon mötte. Hennes passion var påtaglig och hennes energi kan aldrig ersättas"

Karl-Anthony Towns pappa blev också smittad av det nya coronaviruset, men återhämtade sig och fick lämna sjukhuset. Även Minnesota Timberwolves kommenterade den tragiska nyheten under måndagen.

"Som Karls största fan gav Jackie alltid honom en positiv energi. Hon var älskad av hela organisationen och personalen på Target Center (hemmaarenan) när hon stöttade sin son och Timberwolves".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS