Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Karl-Anthony Towns har mist sju anhöriga i covid-19

Covid-19 har skördat många offer.
NBA-stjärnan Karl-Anthony Towns har mist hela sju anhöriga till följd av virussjukdomen.
– Jag har sett många kistor de senaste månaderna, säger han till ESPN.

Många är de som drabbats av covid-19 på ett personligt plan. Virussjukdomen har skördat många liv.

Få har dock drabbats lika hårt som NBA-spelaren Karl-Anthony Towns. Den amerikansk/dominikanske centern spelar till vardags i Minnesota Timberwolves. Han draftades som nummer ett, och blev 2015 utsedd till årets rookie.

Towns miste först sin mamma, Jacqueline, i covid-19 i våras. Mamman brukade vara på plats under matcherna, och saknaden är stor.

– Jag sken alltid upp i ett leende när jag såg mamma på läktaren. Det kommer att bli svårt utan henne. Jag kan liksom inte påstå att det här, att spela matcher, är som terapi för mig, men det kommer hjälpa mig minnas tillbaka på de fina ögonblicken, säger Karl-Anthony Towns i en intervju med ESPN.

”Jag känner ett stort ansvar”

Sorgebeskeden har sedan fortsatt att komma för NBA-stjärnan. I samma intervju berättar Towns att han mist ytterligare sex anhöriga till följd av sjukdomen.

– Jag har gått igenom väldigt mycket. Allt började med mamma, så klart. Häromkvällen fick jag ett telefonsamtal om att min farbror hade gått bort. Det känns som att jag har härdats av allt det här och blivit mer ödmjuk inför livet. Jag har sett många kistor de senaste månaderna, säger Towns och fortsätter:

– Jag söker efter svar, försöker hitta sätt att hålla alla friska. Jag känner ett stort ansvar att hålla alla inom familjen informerade om vad man kan göra för att skydda sig, och i förlängningen hållas vid liv, säger han till ESPN.

Lyckligtvis har Towns fått stor hjälp och stöttning av sin lagkamrater i Timberwolves, berättar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.