Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Privat/Google.

Karin, 55, slog alla i Göteborg Marathon

Sedan hon fyllde 50 har allt bara gått uppåt, säger hon. På lördagen visade hon alla var skåpet ska stå när hon vann Göteborg Marathon. – Jag tränar varje dag. Det är så himla roligt, säger Karin Schön från Göteborg.

Årets upplaga av Göteborg Marathon var även SM för veteraner, vilket gjorde att Karin Schön hoppades på att vinna i sin klass – damer 55. Men det skulle visa sig gå bättre än så, för Karin slog till med ett kanonlopp och sprang ifrån samtliga konkurrenter, unga som gamla, och vann hela damklassen på 3.03,04.

– Det känns ju fantastiskt bra. Det här hade jag faktiskt inte räknat med, med tanke på min ålder, säger Karin.

Men hur kan du slå alla ungdomar?

– De tränar för dåligt, haha. Nejdå, men jag har ju sprungit i jättemånga år och sedan jag fyllde 50 har det bara gått uppåt. Det är svårt att förklara. Och i år har det gått extremt bra.

Karin Schön slog i somras löparlegendaren Evy Palms svenska rekord i Göteborgsvarvet för åldersklassen. Och hon innehar också rekorden på 3000 meter och 10 000 meter.

– Jag tränar varje dag i stort sett. Det blir en åtta mil i veckan. Jag har väl någon medfödd talang och så har jag fått vara skadefri. Och jag tycker det är så himla roligt, för det blir ju en social grej också, säger Karin Schön som tävla för IF Kville.

I herrklassen av Göteborg Marathon vann Anton Gustafsson, Sävedalen. Han är född 1992 – med andra ord 30 år senare är dam-vinnaren Karin Schön.

– Ja, jag såg att det var nån ungdom som låg först. Det är ju en kul bana, för man springer fram och tillbaka och ser varandra, säger Karin Schön.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.