Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Europas kapten Thomas Bjørn hade en njutbar eftermiddag på Le Golf National.

Kapten Bjørn: "Det är ett maraton"

Ryder Cup-kaptenen Thomas Bjørn var glad och stolt efter Europas enorma vändning. Men samtidigt samlad.

Thomas Bjørn fick se en resultattavla som var helt färgad i Europa-blått efter eftermiddagens foursomes på Le Golf National. Trots att dagen började med en hel del stolpe ut och 1–3-underläge har Europa ledningen med 5–3 inför helgen.

- Det var en riktig berg-och-dalbana. Det var en stor besvikelse efter morgonens matcher och vissa spelare kände att de inte hade fått ut riktigt vad de ville, säger dansken.

Han hyllade laget för hur det lyckades resa sig inför hemmafansen och göra 4–0 i foursomes, mot det som många rankar som tidernas bästa USA-lag.

- Jag litar på laget som grupp och de har en stor tro på sig själva, säger han.

Bjørn hade redan på förhand en plan för vilka som skulle få chansen på eftermiddagen. Och han vek inte från planen, trots att en spelare som Rory McIlroy hade en tung bästboll utan en enda birdie. Den nordirländske stjärnan fick chansen igen och tog den, i ett foursomepar med Ian Poulter.

- Stora spelare, när de inte når den nivå som de vill har de en förmåga att bevisa sig för sig själva och ställa allt till rätt. Jag hade aldrig några tvivel på Rory McIlroy, om jag tvivlade på honom borde jag inte ha det här jobbet, säger Bjørn.