Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var stökigt mellan Malmö och Östersund. Malmös Behrang Safari visades ut efter har ha satt upp sin hand i Hosam Aieshs ansikte.

Kaosmatch fick sent avgörande

Tre röda kort, tre bollar i trävirket och tre mål. Dessutom kom avgörandet mellan Malmö FF och Östersund i den 95:e minuten.

Domaren Magnus Lindgren från Göteborg drog tre gånger om upp det röda kortet direkt i mötet mellan Malmö FF och Östersund på Swedbank Stadion.

Den första utvisningen kom i den 42:a minuten efter att MFF:s vänsterback Behrang Safari varit uppe med handen i ansiktet på Hosam Aiesh. Upprinnelsen till situationen var att Aiesh drog Safari i tröjan och drog omkull försvararen. Östersundsspelaren fick ett gult kort.

"Lätt klapp på kinden"

- Vi överreagerade båda två och jag fick en örfil, sade Aiesh till CMore i paus.

- Det är en lätt klapp på kinden. Vad fan är det frågan om – göra det större än vad det är. Jag tappar huvudet eftersom linjemannen har fyra, fem beslut i rad som är helt fel. Två gånger sade han till mig att det var hans fel. Det är klart man blir irriterad. Att jag ska få rött kort för det tycker jag är lite löjligt, sade Safari efter matchen.

I den 85:e minuten åkte det röda kortet upp igen – två gånger om. MFF-mittbacken Franz Brorsson körde över Saman Ghoddos en bit in på offensiv planhalva och blev utvisad. Inhopparen Jamie Hopcutt knuffade omkull Brorsson efter överkörningen och blev även han utvisad.

- Jag tror att jag tar boll och spelaren, så klart. Jag tycker att det är gult, sade Brorsson.

Dessutom blev MFF:s målvaktstränare Jonnie Fedel utvisad i paus och Lindgren delade även ut sju varningar, men domaren ville inte kommentera sina beslut efter matchen.

- Det är ett tufft jobb, sade Östersundstränaren Graham Potter om domarinsatsen.

Det spelades även fotboll på Swedbank Stadion. MFF hade två bollar i målramen och ett bränt friläge innan Markus Rosenberg gav hemmalaget ledningen i den 52:a minuten när han satte en frispark. I den 80:e minuten kvitterade Ken Sema på en omställning.

Potter: "Rättvis seger"

1–1 blev dock aldrig något slutresultat. I den 95:e minuten placerade inhopparen Erdal Rakip in segermålet för Malmö. Ett par minuter innan hade dess hade Östersundskaptenen Brwa Nouri prickat stolpen.

- Sett över 90 minuter är det en rättvis seger. Men jag är stolt över mina spelare. De försökte, försökte och försökte mot ett riktigt bra lag, sade Potter.

Den allsvenska serieledaren Malmö är fortsatt obesegrat, men får klara sig utan Safari, Brorsson och Yoshimar Yotún (avstängd efter sin tredje varning) borta mot Hammarby på onsdag. Dessutom är vänsterbacken Pa Konate långtidsskadad.