Jesper Karlsson efter sitt mål mot Lazio.
Jesper Karlsson efter sitt mål mot Lazio. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Kanonmål av Jesper Karlsson – slog ut Lazio

Jesper Karlsson visar superform inför nästa veckas EM-kvalsamling med Blågult. Svensken stod för ett kanonmål och en målpassning när hans AZ Alkmaar slog ut Lazio i Europa Conference League.

ANNONS
|

Efter att ha spelat fram till båda målen i första mötet i Rom (2–1) lyckades Karlsson toppa den insatsen i returen i Alkmaar.

Den förre elfsborgaren bröt in från sin vänsterkant, fintade sig förbi ett par Laziobackar och borrade in ett skruvat skott i bortre hörnet. Målet betydde 1–1.

I andra halvlek spelade Karlsson också fram till Vangelis Pavlidis 2–1. Det blev slutresultatet och Alkmaar tog sig vidare till kvartsfinal med totalt 4–2.

Jesper Karlsson är uttagen i fotbollslandslagets trupp som efter helgen samlas i Stockholm. Där inleds EM-kvalet mot Belgien nästa fredag.

Fakta: Vidare till kvartsfinal

De åtta lagen i Europa Conference Leagues kvartsfinaler, som lottas på fredagen:

Gent, AZ Alkmaar, West Ham, Nice, Anderlecht, Fiorentina, Lech Poznan, Basel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS