Kaninhål saboterade för favoriten

Thorbjørn Olesen är en av de stora förhandsfavoriterna på Nordea Masters. Under torsdagens inledande runda kom dock ett kaninhål emellan. På TV-bilder ses hur cadien Dominic Bott förtvivlat försöker nå bollen.

ANNONS
|

Med plats 41 på världsrankingen är danske Thorbjørn Olesen högst rankad i Nordea Masters. Men när växt- och djurliv kommer emellan hjälper inte alltid en bra ranking.

Det fick 28-åringen erfara när hans boll dök rakt ner i ett kaninhål, i stället för det fjortonde hål den var menad för.

– Väldigt speciell regelsituation, säger expertkommentatorn Fredrik Anderssson-Hed i SVT:s sändning.

LÄS MER:Jacobson tillbaka efter skadehelvetet

På TV-bilderna syns caddien Dominic Bott gräva i hålet så långt armen räckte, dock utan att hitta bollen.

Men till slut kom bedömningen att dansken fick en fri "drop", och inte behövde böta något slag trots att bollen inte återfanns.

ANNONS

– Två personer säger sig vara säkra på att de sett den hoppa in i kaninhålet, och det är det som blir avgörande, säger kommentatorn Johan Ejeborg.

LÄS MER:Edfors: "Nästan så att jag blev rörd"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS