Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den engelska lagkaptenen Harry Kane var glad efter segern mot Sverige.

Kane: "Vi kontrollerade matchen"

De engelska segrarna med Harry Kane i spetsen kände ett "rus" efter 2–0-segern i VM-kvartsfinalen mot Sverige.

Den engelska kaptenen säger att laget är fullt av självförtroende efter att ha avancerat till en VM-semifinal för första gången sedan 1990.

- Vi kontrollerade matchen. Vi behöver bara fortsätta göra det vi gör nu. Vi njuter, fansen njuter. Jag är säker på att vi får se filmer senare när fansen njuter av segern, säger Kane.

Pickford storspelade

Kane njuter av segern, men det var en annan Harry som klev fram i lördagens kvartsfinal. Harry Maguire svarade för sitt första landslagsmål.

- Det kunde inte ha kommit lägligare. Målet skickar oss vidare i turneringen och det var det viktigaste, säger målskytten.

Jordan Pickford gjorde flera avgörande räddningar och jämförs nu med legendariska engelska målvakter som Gordon Banks och Peter Shilton.

- Vi har tagit en match i taget och vi vet vad vi kan. Vi har en stark lagmoral och jobbar hårt för varandra. Det är därför vi vinner med 2–0, säger Pickford efter matchen.

Pickford gjorde bara sin åttonde landskamp mot Sverige, men var inte tagen av stundens allvar utan njuter av att få spela i VM.

- Det är kul, jag är bara lycklig. Det är det här fotboll handlar om, att göra bra ifrån sig på den största arenan. Jag spelar inte under press och blir aldrig nervös, säger han.

"Fått gräva djupt"

- Planen är lika stor här, linjerna är på samma ställe och målen är lika höga som vanligt, konstaterar 24-åringen, som lovordades av förbundskaptenen Gareth Southgate.

- Han gör några otroligt viktiga räddningar för oss, säger han på presskonferensen.

Southgate hyllade sina unga spelare, och lyfte fram kollektivet. Men han berömde också Sverige för att göra det svårt mot dem.

- Vi spelar mot ett lag vars identitet är tydlig och ibland också har varit för tuff för oss historiskt sett. För att komma till den här matchen har vi fått gräva djupt både fysiskt och psykiskt. Att vi klarar det fysiska testet var verkligen ett tecken på den motståndskraft det här unga laget, som mognar framför våra ögon, har.