Evander Kane kommer inte att spela NHL-ishockey förrän tidigast i slutet av november.
Evander Kane kommer inte att spela NHL-ishockey förrän tidigast i slutet av november. Bild: Jeff Chiu/AP/TT

Kane stängs av 21 matcher för vaccinfusk

NHL sätter ned foten mot San Jose Sharks Evander Kane. Forwarden stängs av 21 matcher utan lön för att ha brutit mot ligans covid-19-regler. "Jag gjorde ett misstag", säger han i ett uttalande.

ANNONS

Det har stormat en hel del kring forwarden Evander Kane. Den 30-årige kanandensaren har utretts av NHL i flera olika sammanhang. Han ligger i skilsmässa med sin fru Deanna Kane, som dels anklagar honom för övergrepp och dels för att ha satsat pengar på NHL-matcher, samtidigt har han också utretts för att ha förfalskat ett vaccinbevis.

När det gäller de första två punkterna har inte NHL kunnat fastställa att Kane gjort något fel, men däremot sätter man ned foten när det gäller det förfalskade beviset.

Ångrar sig

Kane ber via spelarfacket NHLPA om ursäkt till alla Sharksfans "för att ha brutit mot NHL:s covidregler".

ANNONS

"Jag gjorde ett misstag, ett som jag uppriktigt ångrar och tar ansvar för. Under min avstängning kommer jag fortsätta att få hjälp så att jag i framtiden kan fatta bättre beslut," säger Kane, som dock lovar att komma tillbaka med hårt jobb och beslutsamhet.

San Jose säger i ett uttalande att man är extremt besviken över Kanes likgiltighet inför de hälso- och säkerhetsprotokoll som ligan och spelarfacket infört.

Chans för Eklund

Avstängningen på 21 matcher innebär att Evander Kane, förra säsongens bäste poänggörare i klubben med 22 mål och 27 assist, inte får spela förrän den 30 november. Han var varken med under försäsongslägret eller säsongsstarten mot Winnipeg till följd av utredningarna.

För Kane innebär det ett lönestraff på 1,68 miljoner dollar (14,6 miljoner kronor), enligt AP.

Hans frånvaro kan vara en chans för svenske 19-årige William Eklund, som valdes som sjunde spelare i första draftingrundan i år, att kliva fram och få en viktigare roll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS