Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Harry Kane skjuter ett skott under måndagens träning.

Kane kan vara spelklar till CL-finalen

Tottenhams anfallsstjärna Harry Kane är med och tränar efter skadan och känner sig stark inför lördagens Champions League-final mot Liverpool. Men kommer han att vara redo för spel?

Harry Kane har fått stå åt sidan sedan kvartsfinalen i Champions League mot Manchester City i början av april när han skadade vänster fotled. På lördag infaller säsongens viktigaste match, Champions League-finalen mot Liverpool i Madrid. En match som Kane har haft siktet inställt på.

- När skadan hände så var den här matchen (finalen) den enda som var möjlig för mig. Det har gått bra med rehabiliteringen, och det har inte varit någon brådska tillbaka eftersom det inte har funnits några andra matcher, säger Kane.

Stjärnanfallaren var med och tränade för fullt med Tottenham under måndagen och säger själv att kroppen känns bra. Senare under kvällen stod det även klart att landslagskaptenen tagits ut till Englands kommande Nations League-semifinal mot Nederländerna i Guimarães den 6 juni.

- Foten känns stark. Det är upp till tränaren om jag spelar eller inte, men än så länge känns det bra, säger Harry Kane.

Även Tottenhams tränare Mauricio Pochettino var nöjd över sin anfallsstjärnas framsteg.

- Den senaste veckan har han varit med laget. Jag känner mig positiv över situationen, och vi har någon vecka på oss att utvärdera och se vilka framsteg han gör, säger Pochettino.

- Det är viktigt att han känner sig bra och sedan får vi se vad som händer. Jag kan inte säga att han är hundra procent, eller om han kommer att spela, men vi är glada över hans framsteg.