Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kane hyllas av Granqvist: "En världsanfallare"

Harry Kane, 24, är den som Andreas Granqvist ska stoppa. Den engelske anfallaren hyllas rejält av Granqvist inför drabbningen. – Det är en världsanfallare, säger han.

21, 25, 29 och 30. Det är antalet ligamål som Harry Kane gjort i Premier League för sitt Totteham under de fyra senaste säsongerna.

Det är han som är det stora hotet för Sverige i lördagens kvartsfinal och det är han som blir den tuffaste motståndaren för Andreas Granqvist och den svenska backlinjen.

– De har en världsanfallare i Kane och han är livsfarlig i boxen. Vi har ju gett våra motståndare ytor på kanterna för att komma till inlägg och vi måste vara starka i boxen och inte ge honom de ytorna för vi vet att han är skicklig i boxen, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Det är en otroligt skicklig anfallare som är duktig på allt och det kommer att bli en tuff match mot honom. Men vi ska göra allt vi kan för att stoppa honom.

LÄS MER: Granqvist om pappakänslorna: "Finaste man kan få"

Till sin hjälp har Andreas Granqvist en mittback som har bra koll på de engelska spelarna i Victor Nilsson Lindelöf.

Tillsammans med Granqvist har "Vigge" bildat ett ramstarkt mittbackspar i det svenska landslaget och hyllas av Janne Andersson.

– De har spelat ihop i alla tävlingsmatcher utom två, hemma mot Vitryssland då Victor var skadad och sedan premiären här. Det är vårt mittbackspar och de har gjort det väldigt bra ihop, säger förbundskaptenen.

Granqvist själv? Jo, han trivs med Nilsson Lindelöf som mittbackspartner.

– Vi trivs jättebra ihop och har utvecklats som par och blivit bättre och bättre ju fler matcher vi har haft tillsammans, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.