Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tusentals svenska fotbollsfans är nu på väg till S:t Petersburg inför kvällens match mot Schweiz. Bilden är från VM-premiärmatchen mot Sydkorea.

Kamp mot klockan till S:t Petersburg

Tusentals svenska fotbollsfans är nu på väg till S:t Petersburg inför eftermiddagens åttondelsfinal mot Schweiz. Biljetter verkar inte vara det stora problemet frågan är om alla hinner dit i tid.

- Vi räknar nog med runt 5 000-6 000 människor som är på väg hit, säger Lena Hunt, ordförande för supporterorganisationen Camp Sweden.

- Vi ser ju hur det låter på sociala medier och där är det "alle man till S:t Petersburg!", och det är ju bra. Och i vanlig god svensk supporteranda så erbjuder man skjuts till varandra och samordnar.

Biljetter verkar inte vara det stora problemet eftersom både mexikaner och tyskar som haft biljetter säljer och åker hem, men vissa verkar fastna vid gränsen lite längre än planerat.

- Vi har ju hört om de som ställer bilarna i Tallinn och tar en taxi för att de inte har alla papper redo.

Under fotbolls-VM har Ryssland ordnat med särskilda fan-id, som har fungerat väldigt smidigt, men de kräver att man har en biljett, säger Lena Hunt. Men det verkar inte vara några som hittills fått vända vid gränsen utan de flesta verkar vara på väg.

TT: Vad tror du om matchen i kväll då?

- Det blir en tuff match. De har ett starkt försvar så alla chanser vi får måste sitta. Men givetvis blir det vinst 2-1 och sen kvartsfinal mot England. Det blir bra.

Åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz har avspark klockan 16.