Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Erton Fejzullahu debuterade med en assist mot Eskilstuna.

Kalmar vann bottenmötet mot Eskilstuna

Kalmar vann bottenmötet mot Eskilstuna Tre nyförvärv på kort tid, alla tre i startelvan mot Eskilstuna. Den som gjorde störst intryck var Erton Fejzullahu.

Romario Marques Rodrigues, Jonathan Ring och Erton Fejzullahu blev alla spelklara för Kalmar under den gångna veckan. Alla tre med kontrakt säsongen ut för ett Kalmar som inte har fått spelet att stämma och inför matchen mot Eskilstuna låg på näst sista plats.

Att komma till ett lag i kris har Fejzullahu inget problem med.

- Jag gillar utmaningen, jag vill inte ha det bekvämt. Jag är inte riktigt som andra spelare, jag gillar när det är svårt, sade Fejzullahu.

Vill utomlands igen

Efter Mjällby, Italien, Djurgården, Kina och senast Norge är han tillbaka i allsvenskan och det gick snabbt att ta beslutet.

- Jag känner Tomas (Andersson Borstam, sportchef i Kalmar) sedan Mjällbytiden och efter första samtalet med honom gick det på fyra dagar innan jag blev klar, berättade anfallaren.

Men Fejzullahu ser ingen längre framtid i Kalmar.

- Det passar mig perfekt med ett halvår här, sedan vill jag utomlands igen.

Två träningar med laget hade han hunnit med innan söndagens match, men det var inget som märktes på planen.

- Jag tyckte det kändes bra, men det kan bli bättre än så här. Allt är fortfarande väldigt nytt och jag är inte inne i spelet än.

Blekt Eskilstuna

Kalmar var det klart bättre laget mot Eskilstuna och tog ledningen efter 20 minuter då Romario, alltså gamla Romario som kort och gott kallar sig Romario, blev fälld i straffområdet. Han tog själv hand om den och sköt 1–0 via stolpen.

2–0 kom först med tio minuter kvar och det var just Fejzullahu som friställde inhopparen Papa Diouf med en mycket vacker framspelning.

- Skönt att få göra en assist och vinna matchen. Vi visar mycket energi där ute och har något att bygga på nu. Men vi borde vunnit den här matchen med tre eller fyra mål.

Eskilstuna hade inte mycket alls i matchen, de fick inte iväg ett enda avslut på mål.

- Det är bara att gratulera Kalmar, de var det klart bättre laget i dag. Vi kommer inte upp i energi alls. Vi har mycket att jobba med till nästa match och matcherna efter det. Men det är mycket kvar, vi ska jobba hårt för att klara detta, sade Eskilstunas tränare Michael Jolley.