Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös Anton Tinnerholm och Kalmars David Elm.

Kalmar tog överraskande poäng

Sist i tabellen efter fyra matcher med en poäng och tolv insläppta. Det var inte mycket som talade för att Kalmar skulle räcka till när serieledaren Malmö kom på besök.

Malmö har visat att formen är god och inte helt överraskande toppade laget allsvenskan efter fyra omgångar. Även om spelet inte alltid fungerat klockrent så har viljan alltid funnits där. Malmö reste till Kalmar för match mot seriens minst formstarka lag. Kalmars spel har lämnat en hel del i övrigt att önska.

- Det är klart att vi inte har varit nöjda, framför allt i de två senaste matcherna har vi inte varit bra alls, menade David Elm.

"Vet vad vi kan"

Att de skulle kunna lyfta sig så pass mycket att de skulle kunna hota Malmö efter 0–3-förlusten i måndags mot Sirius var det inte mycket som talade för.

- Alltså, vi vet vad vi kan. Och vi kan mycket bättre än vad vi har visat hittills. Vi behövde bara kämpa på och tro på oss själva, sade David Elm.

Och så enkelt var det kanske. I alla fall var det som att vända på en femkrona mot Malmö. Försvarsspelet, som har varit den svagaste punkten, var helt plötsligt snudd på fläckfritt.

- Försvarsspelet var det viktigaste i dag, sätter vi det så vet vi att målen också kommer.

Några mål kom inte mot Malmö, men å andra sidan gjorde inte heller Malmö några.

- Jag tycker att vi börjar matchen bra. Men sedan får Kalmar utdelning när de börjar slå långt och vinner andrabollar. Mot slutet av halvleken är de till och med bättre än oss. I andra halvlek kommer vi till mycket inlägg, och det var inte meningen. Vi strandar framför Kalmars backlinje och kommer inte igenom. Vi kan inte vara nöjda med prestationen, i dag, sade Malmötränaren Magnus Pehrsson.

Målvaktsbyte i Kalmar

Till matchen mot Malmö bytte Kalmar målvakt. In kom Malmöbördiga Lucas Hägg Johansson som sedan barnsben blev fostrad som Malmösupporter.

- Ja, så är det ju. Är man från trakten och intresserad av fotboll finns det inte så mycket annat att välja på. Men det var mer speciellt när jag gjorde debuten, sade Hägg Johansson, som gjorde allsvensk debut mot just Malmö förra säsongen. Då slutade matchen 1–1.

Matchen var inte på något sätt underhållande och 0–0 var mycket rättvist. Ett av lagen var lite mer nöjt en det andra med det resultatet.

- Det är väldigt, väldigt bra av grabbarna att samla ihop och lyfta sig så mycket på bara ett par dagar. Jag är väldigt nöjd med prestationen idag, sade Kalmartränaren Peter Swärdh.