Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kallurs nya jobb – blir programledare på SVT

Sju familjer ska göra upp med varandra om titeln "Sveriges starkaste familj". I SVT:s nya satsning tävlar de mot varandra i fjällmiljö.
– Det kommer nog bli en ganska tuff utmaning, säger Sanna Kallur, som är programledare.

Många program ställs in eller skjuts upp på grund av coronaepidemin, men SVT:s nya tävlingsprogram "Sveriges starkaste familj" är inte ett av dem. I veckan börjar inspelningarna på fjällen kring Åre. Friidrottsstjärnan Sanna Kallur programleder för första gången, tillsammans med André Pops.

– Det ska bli jättespännande. Det är ju första gången för mig så jag känner att det är viktigt att lära mig så mycket jag kan om tävlingarna och vad som krävs och även att lära känna familjerna. Det känns ruggigt skönt att ha André vid min sida. Han är stöttande och hjälper mig redan med tips och råd, säger hon.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

Tävlingarna består bland annat av hinderbanor utomhus. För att kvalificera sig har deltagarna fått genomgå en rad olika tester.

– De här familjerna är väldigt vältränade och jag har redan järnkoll på deras värden. Jag gillar programidén, det handlar Inte bara om vem som är snabbast uppför berget utan vi ställer krav på familjens sammanhållning och hur man stöttar varandra. Dessutom älskar jag att vara ute i skogen och när jag blev erbjuden jobbet tackade jag ja med en gång. Det innehåller alla mina favoritingredienser: tävling, utomhusaktiviteter och familjehäng, säger Sanna Kallur.

LÄS MER: Pojklaget lämnade Kärra Kif – blev "Dragons"

Hon beskriver programmet som "en blandning av 'Wild kids' och 'Mästarnas mästare'. Vilka familjer som tävlar får hon inte avslöja ännu, men barnen är mellan 14 och 18 år.

– Det blir en tuff utmaning för dem, att bo nästan på varandra dygnet runt och sedan tävla tillsammans. Det kan bli dålig stämning om det går dåligt för någon och sådant måste de lösa.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

De sju tävlande familjerna kommer att bo i tält och hela produktionen har fått särskilda restriktioner med krav på att hålla avstånd.

– Det finns ett helt dokument med riktlinjer. Allt är väldigt uttänkt för hur vi ska kunna jobba utan att riskera något. Vi är ju ute på fjället, så vi kommer aldrig att filma inomhus utan hela tiden ute – med distans till varandra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.