Kallur om kritiken: "Påverkar inte mig på något sätt"

Friidrottsikonen Patrik Sjöberg riktade skarp kritik mot att Sanna Kallur blev uttagen till OS. Nu svarar Kallur på Sjöbergs kritik. – Vad han tycker påverkar inte mig på något sätt, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Sanna Kallur har kämpat i flera år för att ta sig till OS i Rio de Janeiro. SOK:s kvalgräns låg på 12,80 för Kallur som klarade 12,91. Då hon var under IOK:s kvalgräns på 13,00 så togs hon med i OS-truppen.

Något som den före detta friidrottsprofilen Patrik Sjöberg inte uppskattade.

– Hon har kämpat för det här i åtta år - och det ska hon ha en stor eloge för. Men att hon blir uttagen negligerar det som andra idrottare har gjort. Jag förstår inte hur SOK har resonerat, det här är inte schysst, sa han tidigare till GP.

ANNONS

– Jag har gärna fel, men jag är tveksam till om hon kommer att lyckas. Det går lite snabbare nu än när hon var på världsscenen.

Sanna Kallur har själv tagit del av kritiken från Patrik Sjöberg. Något som hon däremot inte verkar bry sig särskilt mycket om.

– Man får ju tycka vad man vill. Så är det ju. Han tycker så, och det är inte så mycket att göra åt det, säger hon till Expressen.

– Vad han tycker påverkar inte mig på något sätt.

ANNONS