Kållerado finfin tröst efter förlusten

ANNONS

- Men vi gillar Balder bäst. Den är så snabb, säger en leende Aniruddh Manjul.

- Ja, hjärtat började klappa fortare när vi åkte, berättar Amay Kalamkar.

De kommer från Bombay i Indien och tycker att Göteborgsvädret nu är kallt, som indisk vinter. Det har inte blivit så mycket turistande efter att de åkte ur turneringen, men igår hann de med ett Lisebergsbesök innan resan går hem idag.

- Det är väldigt fint här och så mycket att göra, men alldeles för lite tid, säger Aniruddh Manjul.

Killarna spelar i Maharashtra, i olika åldergsrupper. Veckan innan Gothia spelade de Dana cup i Danmark och nu är det dags att åka tillbaka till Indien igen efter två veckor i Europa. De flesta är här för första gången.

ANNONS

- Vi var imponerade av att det fanns så många fotbollsplaner på samma ställe här. Men vi har aldrig spelat på konstgräs förut, så det var en nackdel för oss, säger Amay Kalamkar.

Alla lagen kom sist i sina grupper, men killarna verkar inte alltför besvikna över det. Istället hoppas de få chansen att komma tillbaka.

- Det var ju första gången vi spelade Gothia Cup och det har varit en bra erfarenhet för oss.

Bäst var invigningsceremonin och den match de fick spela på Heden, inför all pu blik där.

Överallt på Liseberg under Gothia-veckan syns träningsoveraller och stora grupper med matchande kläder springa mellan attraktionerna. Det är gratis inträde med Gothia Cup-kort och det utnyttjas av många tillresta lag från hela världen.

Det ser likadant ut på turistplatser över hela stan. När lagen har åkt ut stannar de oftast till lördagens finaler och då finns det en del tid att döda fram till dess.

Killarna från Maharashtra skakar hand med några svenska deltagare som sitter i en passerande Kållerado-flotte. De gör tummen upp och skriker när strömmen för dem rakt mot en vattenstråle, men kan efteråt konstatera att svenskarna blev blötare.

- Det var bra, för om vi hade blivit blöta så hade det känts ännu kallare, säger Aniruddh Manjul och visar på en knappt synlig vattenfläck på den vita tröjan.

ANNONS

På kvällen ska killarna gå på discot för första gången och hoppas få träffa lite svenska tjejer. De har hittills inte pratat med så mycket folk från andra delar av världen, men är nöjda med sin vecka i Göteborg i alla fall. Det dröjer ett tag innan de kan komma på något som har varit negativt.

- Människorna här är väldigt långa om man jämför med Indien, säger Amay Kalamkar och skrattar.

- Och så äter man nötkött här. Det gör vi inte i Indien, säger Aniruddh Manjul.

ANNONS