Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Bild: CARL SANDIN

Kallas kritik mot uteblivna dopingtesterna: ”Inte alls bra”

De svenska skidstjärnorna är kritiska. Efter coronapandemins start har dopingkontrollerna minskat rejält, vilket oroar skidåkarna.
– Det är inte alls bra att det inte har kunnat fortgå som normalt, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

ANNONS
|

De svenska skidlandslaget har märkt en tydlig skillnad. Sedan coronapandemin startade har antalet oannonserade dopingtester minskat drastiskt. Det är något som skidåkarna inte uppskattar.

Sportbladet har pratat med flera ur landslagstruppen som alla ställer sig kritiska till utvecklingen.

En av dem är Frida Karlsson som gärna hade sett att testarna fortgick som normalt och att det var större prio att hålla idrotten ren trots den rådande pandemin.

Även Charlotte Kalla har reagerat. Hon har bara testats en gång sedan den senaste säsongen tog slut, vilket är mindre än normalt.

”Tar förbjudna saker”

– Jag hade gärna sett att det hade varit fler tester. Det är mindre än vanligt. Det är inte alls bra att det inte har kunnat fortgå som normalt, säger Charlotte Kalla.

ANNONS

För Jens Burmans del har försäsongen inte inneburit ett enda test och han oroar sig för att det här öppnar upp för åkare att fuska.

– Jag är övertygad om att det finns åkare som tar förbjudna saker och en sådan när säsong när det testas mindre vet man inte om de fuskar ännu mer, säger Burman till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS