Kalla tackar Gunde för stödet: "Var väldigt drivande"

ANNONS
|

Det var efter att Charlotte Kalla vunnit Tour de Ski under 2008 som hon fick sitt stora genombrott. Nu nio år senare är hon fortfarande i den absoluta världseliten. Genombrottet tackar hon nu Gunde Svan för.

Den svenske skidlegendaren var landslagschef under tiden som Charlotte Kalla slog igenom.

– Gunde var väldigt drivande och hade mycket idéer, säger Charlotte Kalla. Jag upplevde att han satte ramar och spelregler på ett sätt jag inte hade upplevt tidigare, säger hon till DN.

– Det blev en medvetenhet om att inte lämna något åt slumpen, han var väldigt noggrann.

ANNONS

Gunde Svan berättar i intervjun med DN att han och skidlandslaget skrek efter att få fram en ny frontfigur. En person som kunde få det svenska intresset för längdskidåkning att öka.

– Segern i touren var en fantastisk framgång för Charlotte. Och skidförbundet behövde en ny frontfigur som gick att sälja. Den utstrålning Charlotte kan sprida, säg den sponsor som säger nej till en sådan profil, säger Gunde Svan som lämnade landslaget ett år senare.

För Charlotte Kalla väntar nu VM i finska Lahtis där hon ska se till att det blir nya svenska VM-guld. Något som inte ligger alltför långt borta om man ska se till hennes VM-genrep under söndagen.

ANNONS