Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Kalla gör comeback i helgen. Arkivbild.

Kalla tävlar i Lillehammer i helgen

Charlotte Kalla är nöjd med träningen och känner sig redo för comeback i Lillehammer i helgen. "Nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen", säger hon.

Det är i Skandinaviska cupen som comebacken sker, två veckor efter att Kalla drabbades av förmaksflimmer och slutade 75:a på milen under världscupens premiärhelg i Ruka.

Kalla har några bra träningsdagar i Idre bakom sig och planerar att tävla dubbelt i Lillehammer. Först på lördagens 5 kilometer och sedan i skiathlon dagen efter.

"Mitt fokus i helgen kommer att ligga på att göra en bra prestation och resultatet kommer i andra hand. För mig handlar det om att komma in i tävlingsrutiner och få två bra genomkörare i den utmanande terrängen som Lillehammer erbjuder", säger Kalla i ett pressmeddelande.

"Känns jätteroligt"

Längdskidåkarnas förbundskapten Rikard Grip är på plats med landslaget i Davos och gläds över de rapporter han har fått från Idrefjällen.

- Det har rullat på som vi har hoppats och trott. Det känns jätteroligt, framförallt för Charlotte själv, att hon och teamet runt henne har fått de svar och besked man önskar i träningen, säger han till TT.

- Charlotte är vid väldigt gott mod och all träning har flutit på bra.

Samtidigt betonar Grip att det är skillnad på träning och tävling.

- Det gäller att vara ödmjuk inför det och se tävlingarna i helgen som ett led i hennes träning och förberedelser för att komma tillbaka till världscupen, säger han.

Skyndar långsamt

Därför ligger också planen att skynda långsamt fast, för att Kalla ska vara så bra som möjligt när VM i Lahtis avgörs i februari. Det blir med andra ord ingen comeback i världscupen förrän när Tour de Ski börjar på nyårsafton, även om Kalla skulle vara tillbaka i gammalt gott slag redan i helgen.

- Det finns en grundplan och den kommer vi följa, oavsett vad som händer i positiv bemärkelse i helgen, säger Grip.