Kalla om #MeToo: "Så himla bra"

Charlotte Kalla är en av Sveriges största idrottare och en förebild för mängder av unga idrottsintresserade. Nu ger hon, likt många andra kända idrottskvinnor, sitt stöd till kampanjen #MeToo. – Det är ett steg i rätt riktning, säger hon till Dagens Nyheter.

ANNONS
|

Kampanjen för att sätta ljus på trakasserier mot kvinnor i samhället sprids som en löpeld över hela världen. På söndagen samlades tusentals människor runt om i Sverige för att diskutera och manifestera kring frågan. En av de som ger sitt stöd är skidstjärnan Charlotte Kalla, som dock inte var på plats i Sverige i helgen.

– Jag tycker att det är så himla bra att det blir fokus på det här. Jag tror inte att kampanjen kommer att göra att man tar jättestora steg men det är steg i rätt riktning och på sikt är det väldigt viktigt att jobba med de här diskussionerna, säger hon i en intervju med DN.

ANNONS

I intervjun väljer Charlotte Kalla att inte diskutera egna erfarenheter av trakasserier. Istället diskuterar hon frågan ur ett större perspektiv.

– Det är mer att jag tänker på hur normer och värderingar är i samhället i stort. Det är att det kopplas samman till det där (trakasserierna) som gör att kampanjen är viktig, säger hon.

Kalla är en av många idrottspersonligheter som visat sitt stöd för kampanjen. Fotbollslandslagets målvakt Hedvig Lindahl berättade för SVTatt hon själv fått ta emot penisbilder – och markerade tydligt mot trakasserierna som pågått på Svenska Fotbollförbundet.

– Jag tycker att det är rent ut sagt förjävligt. Jag är överraskad, jag trodde faktiskt inte att sådant händer. Det är inte okej, säger Hedvig Lindahl, till kanalen.

ANNONS