Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JON OLAV NESVOLD
Bild: JON OLAV NESVOLD

Kalla frånåkt av fem norskor

Charlotte Kalla gick ut som ledare, men kunde inte stå emot när hela fem norskor tog upp jakten och sedan drog ifrån svenskan.

Charlotte Kalla, som vann lördagens lopp, gick ut med knappt sex sekunders marginal till Ragnhild Haga – följd av fyra andra norskor.

Den rödblå armén jagade svenskan där framme, som dock höll ett högt tempo från start och inte gav ort något gratis. Faktum är att hon drog ifrån några sekunder i början av loppet.

Men den norska klungan åt sig ikapp efter 3,5 kilometers åkning och när fältet samlades var det istället veteranen Marit Björgen som la sig först och drev på på klassiskt manér.

Kalla såg ut att ha en bra position i tätklungan, men med tre kilometer kvar stumnade hon ordentligt – och hade plötsligt inte en chans att hänga med de fem norskorna.

– Jag försökte bara åka bra skidor och ha blicken framåt. Det var jättesvårt att hänga på när de väl kom ikapp. Det räckte inte till idag, säger Charlotte Kalla till SVT.

Loppet avgjordes på uploppet där Björgen visade att gammal är äldst och stakade hem segern före Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng.

Kalla slutade sexa, 42 sekunder efter vinnaren, och verkar ha haft dåligt fäste under loppet.

– Jag fick från start fokusera väldigt mycket på att få fast skidorna, och det kostade mycket energi. Jag får bara lägga det här loppet bakom mig, och ta med de andra loppen som har varit fantastiska, säger Kalla, som nu går in i en träningsperiod för att komma i toppform till OS i februari, säger hon till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.