Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Kalla flygs hem för undersökningar

Charlotte Kallas premiärhelg fick ett mindre lyckat slut. En 75:e plats på 10 kilometer klassiskt och nu flygs stjärnan hem till Stockholm för undersökningar. – Något som är galet i kroppen, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.

Charlotte Kalla rasade i placeringarna på damernas 10 kilometer klassiskt. Stjärnan slutade på en 75:e plats till slut, flera minuter bakom segrande Marit Björgen.

LÄS OCKSÅ: Kallas kollaps: "Inget jag känt tidigare"

Nu flygs Kalla hem till Sverige för undersökningar kring vad som kan ha gått fel.

– När man kommer 75:a av 79 åkare är det ju inte dålig form det handlar om. Då är det ju något annat, det är ju något som är galet i kroppen, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.

"Lite förbryllande"

Under måndagen kommer Kalla genomgå undersökningar de tester som gjordes inför tävlingarna i Ruka visade inga spår på skador eller sjukdom.

– Hon hade ju inte feber under loppet och hon kände inte av skadan, men kroppen gjorde inte som hon ville. Det är ju en sak om man är i dålig form, det här beskrivs som något annat, inte ens i närheten. Det är det som gör det lite förbryllande och oroväckande, säger Ingesson.

Enligt Ingesson är det inte särskilt troligt att Kalla kommer att ställa upp i världscuptävlingarna i Lillehammer, Norge, nästa helg.

– Nja. Jag tror inte hon vill köra i Lillehammer med den fysiska status hon hade i dag. Då vill man ju inte tävla alls, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.