Kalla flygs hem för undersökningar

Charlotte Kallas premiärhelg fick ett mindre lyckat slut. En 75:e plats på 10 kilometer klassiskt och nu flygs stjärnan hem till Stockholm för undersökningar. – Något som är galet i kroppen, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.

ANNONS
|

Charlotte Kalla rasade i placeringarna på damernas 10 kilometer klassiskt. Stjärnan slutade på en 75:eplats till slut, flera minuter bakom segrande Marit Björgen.

LÄS OCKSÅ: Kallas kollaps: "Inget jag känt tidigare"

Nu flygs Kalla hem till Sverige för undersökningar kring vad som kan ha gått fel.

–När man kommer 75:a av 79 åkare är det ju inte dålig form det handlar om. Då är det ju något annat, det är ju något som är galet i kroppen, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.

"Lite förbryllande"

Under måndagen kommer Kalla genomgå undersökningar de tester som gjordes inför tävlingarna i Ruka visade inga spår på skador eller sjukdom.

ANNONS

– Hon hade ju inte feber under loppet och hon kände inte av skadan, men kroppen gjorde inte som hon ville. Det är ju en sak om man är i dålig form, det här beskrivs som något annat, inte ens i närheten. Det är det som gör det lite förbryllande och oroväckande, säger Ingesson.

Enligt Ingesson är det inte särskilt troligt att Kalla kommer att ställa upp i världscuptävlingarna i Lillehammer, Norge, nästa helg.

– Nja. Jag tror inte hon vill köra i Lillehammer med den fysiska status hon hade i dag. Då vill man ju inte tävla alls, säger han.

ANNONS