Kalla överlägsen jubileumssegrare

ANNONS
|

- Vi får se. Jag har inte tagit något beslut än om nästa säsong. Måste göra en samlad utvärdering först och det gör jag inom de närmaste veckorna. Jag vill verkligen tänka igenom alla möjligheter, säger Kalla, som för ett år sedan tog beslutet att satsa på egen hand tillsammans med sin tränare Magnus Ingesson.

Med facit i hand blev det ett lyckokast.

ANNONS

Efter sina stora problem i början av säsongen lossnade det till slut ordentligt för Charlotte Kalla som tog medalj på tre distanser under VM i Lahtis.

Överlägsen

Och VM-formen finns fortfarande i behåll. Tremilen som avgjordes i fri stil med individuell start i Gammliaskogen mitt i Umeå blev en ren defilering för landslagsstjärnan.

Redan efter fem kilometer ledde hon med halvminuten och efter en dryg mil hade Charlotte Kalla åkt ifatt både den blivande tvåan Ebba Andersson och den blivande trean Ida Ingemarsdotter.

Den trion höll sedan ihop nästan hela vägen till mål.

- Jag är nöjd med mitt genomförande. Det kändes bra i åkningen och jag har haft jättebra skidor, säger segrarinnan, som till slut vann med hela 1.38 före Ebba Andersson. Trean Ida Ingemarsdotter var slagen med 2.37.

SM-guldet var Charlotte Kallas 25:e individuella mästerskap.

Lärorik säsong

Junioren Ebba Andersson var helnöjd med silvret i sin första tremil med individuell start.

- Det var jättekul men tufft. På slutet var jag väldigt trött. Charlotte var lite för stark när hon höjde farten med fem kilometer kvar. Då var det bra att Ida och jag kunde hjälpas åt, säger Ebba Andersson.

ANNONS

Den började illa, men till slut blev den gångna säsongen succéartad för Charlotte Kalla.

- Jag är supernöjd med att jag kunde pricka formen till VM, speciellt efter strulet med hjärtflimmer och så. Det har varit lärorikt att hela tiden öva sitt tålamod. Det ska jag ta med mig i fortsättningen, att bara fortsätta jobba och inte ge upp, säger hon.

TT

ANNONS