Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Kajsa Bergqvist uppladdning inför världsrekordet – semla och en kaffe

Kajsa Bergqvist, 43, är en av våra främsta idrottare med med både EM och VM-guld på meritlistan. Nuförtiden är det dock inte höjdhopp – utan odling som fångat hennes intresse.
– Jag tror att mina grannar rakt över tror att jag har en marijuanaodling, säger hon i TV4-programmet "Renées brygga".

Det blev två EM-guld, tre VM-guld och ett OS-brons för Kajsa Bergkvist samt ett antal andra medaljer under hennes långa och framgångsrika karriär. Dessutom slog hon världsrekordet i februari 2006.

Hoppet på 2.08 är fortfarande världsrekord än idag. När Kajsa Bergqvist gästar TV4-programmet "Renées brygga" berättar hon om hur usel uppladdningen var inför det hopp som skulle bli karriärens högsta.

Åt en semla – slog sedan världsrekord

En snöstorm hade försenat hennes ankomst till hotellet och middagen uteblev. Inte blev det hela bättre när hon försov sig och även missade frukosten.

Då klev Jonny Holm, pappa till Stefan Holm in och räddade Kajsa Bergqvist när han hade köpt med sig semlor.

– Så jag drack en kopp kaffe och åt en semla. Sen gick jag rakt ut på idrottsplatsen och hoppade det högsta jag någonsin gjort. Ibland tänker man att allt ska vara perfekt, det kanske skapar spänningar som gör att man inte får till det, säger Kajsa Bergqvist i programmet.

"Jag är lite orolig"

Den 7 januari 2008 berättade Kajsa Bergqvist att höjdhoppskarriären var över. Motivationen hade försvunnit då de sista åren varit skadefyllda och comebackerna inte gått som hon hade hoppats på.

Men hon släppte inte friidrotten helt efter det.

Istället har hon synts till som expert för SVT under flera sändningar men det är bara ett sidojobb. Fokus nu är istället på hennes jobb som sommelier och odlingar – något som blivit ett stort intresse för 43-åringen.

– Jag tror att mina grannar rakt över tror att jag har en marijuanaodling, för hela vintern ser de ett blått sken som kommer ut från fönstret. Så jag är lite orolig. De vet ju inte att jag odlar tomater.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.