Kajsa Bergqvist ska bli mamma

Den tidigare höjdhoppsstjärnan och numera svenska förbundskaptenen Kajsa Bergqvist ska bli mamma, det berättar hon för Sportbladet.
– Det är hyfsat uppenbart nu, säger hon.

ANNONS

Kajsa Bergqvist, 46, är en av Sveriges största friidrottare genom tiderna. Höjdhopperskan vann flera internationella medaljer, med VM-guldet 2005 som främsta merit, och innehar sedan 2006 inomhusvärldsrekordet på 2,08.

Efter karriären har Bergqvist bland annat varit friidrotts-expert på SVT och sedan 2021 är hon svensk förbundskapten i friidrott.

Nu har hon någon nytt att se fram emot. I december ska Bergqvist och frun Josefin Holmqvist, 35, bli föräldrar, det berättar Bergqvist för Sportbladet.

– Det är hyfsat uppenbart nu. Så ja, det stämmer att vi väntar barn. Det är dags i december, säger hon till tidningen.

ANNONS

Kajsa Bergqvist har, trots föräldraskapet, mycket i kalendern. Som förbundskapten väntar ett intensivt år.

– Ja, det är rätt mycket att stå i. Nu är det vintersäsong och det är 31 mästerskap nästa år. Så det är jättemycket. Dessutom är det VM nästa år. Men Josefin börjar att vara mammaledig, säger hon.

Det har sedan 2019 varit officiellt att Bergqvist och Holmqvist är ett par.

LÄS MER:Kajsa Bergqvists nya utmaning – att leda andra

LÄS MER:Bergqvist: "Ångrar att jag inte sökte hjälp"

LÄS MER:Emma Green berättar om nya livet efter karriären

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS