Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kajsa Bergqvist och Stefan Holm sörjer Sara Wedlund

Under lördagen kom nyheten att Sara Wedlund dött – 45 år gammal.
Friidrotts-Sverige är i chock och sörjer den förre medeldistanslöparen.
– Det är oerhört tragiskt, säger höjdhoppslegendaren Stefan Holm till Sportexpressen.

Sara Wedlund slog igenom under friidrotts-VM 1995 i Göteborg där hon kom nia i finalen och slog svenskt rekord på 5 000 meter.

Under sin karriär tog medeldistanslöparen tre SM-guld och lika många SM-silver.

På lördagen kom det tragiska beskedet att Sara Wedlund dött, 45 år gammal.

LÄS MER: Sara Wedlund är död

Nyheten kom som en chock för många, bland annat höjdhoppslegendaren Stefan Holm. Han minns Wedlund med värme.

– Jag satt framför tv:n och förtrollades. Det var som en saga, hon kom från ingenstans och försvann lika fort. Det är oerhört tragiskt att hon gått bort vid 45 års ålder, alldeles för tidigt. Tankarna går till familjen, det är de som är kvar som det är värst för, säger han till Sportexpressen.

Holm tror att Sara Wedlunds karriär hade kunnat bli än mer framgångrik om hon inte haft bekymmer med både skador och anorexi.

– Den blev alldeles för kort, det hade kunnat bli betydligt mer än vad det blev. Men det är ganska få förunnat att vara i VM- och OS-final som svensk.

Kajsa Bergqvist: ”Var en fantastisk talang”

Även Kajsa Bergqvist, numer förbundskapten för svenska friidrottslandslaget, sörjer Sara Wedlunds bortgång och berättar för Sportexpressen att de inte haft någon kontakt på länge – men att hon stundtals tänkt på Wedlund.

– Jag har tänkt och hoppats hon mår bra och lever sitt liv. Hon var en fantastisk idrottstalang som var fantastiskt duktig och hade kunnat bli ännu bättre och haft en bra karriär med säkert ännu mer glädje om hon hade kunnat få hålla sig frisk också under sin korta men framgångsrika aktiva karriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.