Kabran hoppade in och avgjorde för BP – igen

|

Kanske var förlusten mot Falkenberg senast – säsongens första i superettan i fotboll – bara ett olycksfall i arbetet för Brommapojkarna.

Mot Syrianska blev det en ny seger för tabellettan, 2–1, och BP är därmed fem poäng före tvåan Dalkurd som möter Värnamo hemma i Borlänge på onsdagen.

Det var just mot Värnamo, i den tredje omgången, som Kevin Kabran gjorde sitt första mål i serien när han ordnade tre poäng (1–0) fem minuter efter att han hoppat in i matchen.

På tisdagen kom mål nummer fem när Kabran satte foten till Joel Qwibergs passning sex minuter efter att ha ersatt Luca Gerbino Polo. Fullträffen gav 2–1 i den 71:a minuten, och BP kunde sedan hålla undan.

Det var fjärde gången som den 23-årige anfallaren hittade målet inom sex minuter från det att han beträdde gräsmattan.

Hemma mot Norrby slog han till i den andra minuten och borta mot Frej i den femte. Då spelade han från start.