Körde på cyklist – sportchefen slängs ut ur Giro d’Italia

Märkliga scener utspelade sig på de italienska vägarna under torsdagen. Under Giro d’Italias sjätte etapp kördes belgare Pieter Serry över – av en följebil. För händelsen slängs sportchefen i bilen ur tävlingen.

ANNONS

Under den sjätte etappen av Giro d’Italia på torsdagen hade Deceuninck – Quick-Steps belgare Pieter Serry inte bara berg och oväder emot sig. När han släppte klungan med en dryg mil till mål i Ascoli Piceno blev han dessutom påkörd – av en följebil.

Det var Team BikeExchanges följebil, med sportchef Gene Bates bakom ratten, som körde på Serry när han pratade med bilen bredvid.

Serry hjälptes upp av Team BikeExchanges läkare och innan han satte sig på cykeln igen visade han med tydligt kroppsspråk att han inte var glad på föraren i följebilen. Belgaren tog sig i mål på en 61:a plats, drygt 14 minuter efter etappvinnaren Gino Mäder.

ANNONS

Det är inte första gången Serry hamnar i närkamp med motordrivna fordon under tävling.

– Det är en tråkig känsla för för en månad sedan hände samma sak på Katalonien runt med en motorcykel. Jag har riktigt ont i ryggen, sa Serry efter målgång på torsdagen enligt cyclingnews.com.

LÄS MER:Tobias Ludvigsson missar Giro d’Italia – på grund av skavsår

Team BikeExchange skrev på Twitter efter loppet att sportchef Gene Bates pratat med Pieter Serry och Deceuninck-Quick-Step och bett om ursäkt för det inträffade.

Senare meddelades att Gene Bates, som körde bilen, slängs ut ur Giro d’italia samtidigt som stallet får böta knappt 20 000 kronor för det inträffade.

Efter sex etapper av Girot leder ungraren Attila Valter tävlingen och kör i den rosa ledartröjan på fredagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS