Leicester City omkomne ordförande och ägare Vichai Srivaddhanaprabha hedrades vid hemmamatchen mot Burnley.
Leicester City omkomne ordförande och ägare Vichai Srivaddhanaprabha hedrades vid hemmamatchen mot Burnley.

Känslosamt när Leicester hedrade döde ägaren

Vichai Srivaddhanaprabha var den stenrike utlänningen som brydde sig om så mycket mer än klubben han ägde. Det gjorde honom annorlunda. I Leicester Citys första hemmamatch sedan dödsolyckan visade supportrar och stadens invånare sin uppskattning för en ovanlig man.

ANNONS
|

Thailändaren och fyra andra personer omkom för några veckor sedan när den helikopter han brukade lämna King Power Stadium med kraschade på en parkeringsplats utanför arenan. En tragedi som på djupet berörde tiotusentals människor.

Vichai Srivaddhanaprabha hade på några år gått från att vara en okänd klubbägare i mängden till att bli en personlighet i staden – och långt från enbart för att han investerade de pengar som bidrog till att klubben sensationellt vann Premier League 2016.

Många i minnesmarsch

Han var också mån om klubbens supportrar i olika sammanhang och engagerade sig i lokala sociala projekt, inte minst genom ansenliga donationer till sjukhus.

ANNONS

För att hedra "Khun Vichai" samlades uppskattningsvis 5000 supportar i stadens centrum och marscherade till arenan för mötet med mot Burnley. Två tysta minuter hölls före avspark och på storbildsskärmen visades en hyllning till thailändaren.

I matchprogrammet skrev sonen Aiyawatt:

"Vi kommer aldrig att kunna betala tillbaka vad han gjorde för oss – för mig som son, för oss som familj, för alla som är knutna till Leicester City – men vi är fast beslutna att ära hans minne och föra hans arv vidare."

Flera spelare och ledare, bland dem Jamie Vardy och Kasper Schmeichel samt managern Claude Puel deltog vid begravningen i Thailand.

För Schmeichel var olyckan ett trauma. Han såg helikoptern lyfta för att sedan hamna i spinn och störta till marken.

- Jag var på planen och vinkade av honom. Jag såg allt hända. Det är tyvärr något jag kommer att bära med mig, säger den danske landslagsmålvakten.

Mållöst i matchen

Om inramningen på arenan var varm och värdig var matchen inte mycket att hurra för. Den slutade mållös. Även Huddersfield–West Ham och Southampton–Watford – båda 1–1 – slutade med kryss.

ANNONS

Cardiff och Brighton var först ut på lördagen – en riktig batalj som Cardiff avgjorde på tilläggstid. En stolpträff följdes av en prickad ribba innan Sol Bamba skänkte mer ljus i tillvaron åt nykomlingen från Wales.

Segern var den blott andra för säsongen.

Newcastle följde upp med att göra som Cardiff och slog Bournemouth hemma med 2–1.

Den regndränkta kvällsmatchen slutade också med uddamålsseger när Tottenham bortaslog Crystal Palace. 20-årige mittbacksvikarien Juan Foyth nickade in matchens enda mål i 66:e minuten.

TT-AFP

ANNONS