Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Andreas Ahlberg tog sin första seger i TCR Scandinavia. Arkivbild.

Känslosam seger för Ahlberg på Anderstorp

Andreas Ahlberg tog sin allra första seger i TCR Scandinavia och hade nära till tårarna efter att ha gått i mål på Anderstorp.

Andreas Ahlberg vann det andra heatet som kördes med delvis omvänd startordning jämfört med resultatet från första heatet. Volkswagen-föraren startade som trea och tog sig upp i ledningen med hälften av loppet kvar att köra.

Han lyckades sedan hålla undan för en vilt satsande Tobias Brink som förgäves försökte köra om.

- Det var de längsta sex varven jag åkt i hela mitt liv, utbrast en tårögd Ahlberg i Bilsportförbundets tv-sändning.

Jessica Bäckman, som gjorde tillfällig comeback i svensk standardsvagnsracing, efter framgångar i TCR Europe, kom trea i det andra heatet.

Det första heatet vanns av Robert Dahlgren. PWR-föraren startade längst fram och behöll ledningen hela loppet. Det blev en odramatisk seger för Dahlgren som även var snabbast i tidskvalet.

- Det satt hela vägen. Jag hade en drömbil att köra, sade Dahlgren i intervjun efter loppet i Bilsportförbundets tv-sändning.

Segern var en liten revansch för Dahlgren som drabbades av ett omstritt tidstillägg efter en sammanstötning i den första deltävlingen för en månad sedan och flyttades ner fyra placeringar i resultatlistan till en sjätte plats.

Efter den helgen ledde Andreas Wernersson sammandraget i TCR Scandinavia-serien. Han kom tvåa i söndagens första heat, 6,6 sekunder bakom Dahlgren.

Dahlgren är ny ledare i förarmästerskapet med 68 poäng, en före Andreas Ahlberg och ytterligare tre ner till Andreas Wernersson och Tobias Brink.