Känningar satte stopp för Meijer: "Ville inte pusha det"

Stavhopparen Michaela Meijer fick inte det Göteborgs Grand Prix hon hoppats på, känningar tvingade Öis-hopparen att kliva åt sidan. – Jag ville inte pusha det eller göra något dumt inför VM, säger Meijer.

ANNONS
|

Med ett svenskt rekord på 4,71 och en inkasserad biljett till VM i London handlade Göteborgs GP mer om att slipa på detaljerna än att sikta högt för Michaela Meijer. Trots det gav hon höjden 4,72 ettförsök, mendå sa kroppen emot och istället för att sätta ner staven löpte hon rakt ut på mattan.

– Jag kände direkt i löpningen att det inte var någon idé att hoppa vidare, det var bättre att ta det lugnt istället, säger Michaela Meijer efter tävlingen.

Vad var det som hände?

– Jag kände att det drog lite i knävecket, det är inget allvarligt och jag har känt det innan. Men jag ville inte pusha det eller göra något dumt inför VM.

ANNONS

Enligt 23-åringen själv finns det rum för förbättring när det kommer till hur hon agerar i luften, något hon tänkte fokusera på under tävlingarna hemma på Slottsskogsvallen. Men tisdagen blev inte helt som Meijerönskat, då det hektiska tävlingsschemat till viss del tagit ut sin rätt.

– Tekniken sitter ju mer och mer, men jag var inte riktigt lika pigg som i London. Jag var lite trött i kroppen, den svarade inte riktigt.

ANNONS