Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kändistätt när Olympiatravet avgjordes på Åby

40 olympier och paralympier hade samlats för att inviga årets stora publikfest på Åby, Olympiatravet. – Ett fantastiskt arrangemang, det kändes nästan som att vara i Rio, säger den tidigare bordtennisspelaren, Jörgen Persson.

Olympiatravet lockade som vanligt storpublik. Och flera idrottare med meriter från OS-sammanhang hade hittat till Åbys travbana. På eftermiddagen var det dags för traditionsenlig invigning av det klassiska arrangemanget. Magnus Wislander, handboll, och Jörgen Persson, bordtennis, var med och deltog i invigningsceremonin.

– Det är en riktigt härlig känsla att få vara på plats. Även om det är svårt att få med så mycket av upplevelsen när man själv är med på banan så fick jag lite OS-feeling, säger Magnus Wislander.

Han får medhåll av kompisen, Jörgen Persson.

– Det är alltid kul att vara med på invigning och få se när ringarna tänds. Även om det är lite kallare här än vad det kommer vara i Rio, säger han och skrattar.

Hur är det med travintresset då?
– Det har minskat med åren. Jag reser väldigt mycket och trav är en sådan grej som du måste följa noga, annars kommer du bort från allt. Och då blir det svårt. Men jag gillar sådana här tillställningar. Är jag hemma och har möjlighet så tittar jag alltid, säger Persson.

Wislander:

– Ibland är det mer och ibland är det mindre. När jag vinner har jag väldigt stort intresse. Men när jag förlorar vill jag helst ha hästarna på mackan, skojar Wislander.

Duons spelresultat har än så länge inte blivit vad de hade önskat.

– Vi är väldigt nere nu, säger Jörgen Persson och skrattar.……
– Vi åkte i V75 direkt, i första loppet.

Vad tycker ni om själva loppet, Olympiatravet?

– Det är fantastiskt lopp och ett starkt startfält. Den som vinner är välförtjänt segrare, precis som i alla andra idrotter. Sedan har man ju sina favoriter, men det kanske är mer kusk än häst, säger Wislander. 

– Jag hoppas att B.B.S Sugarlight försvarar titeln. Det hade varit riktigt häftigt, säger Persson.

Frölundas ordförande Mats Grauers var, precis som flera av spelarna ur mästarlaget, också på plats ute på Åbytravet.

– Jag fick en inbjudan hit och tycker det är avkopplande att vara här, en jättetrevlig tillställning. Och jag har faktiskt ett travintresse, jag spelar på V75 varje vecka och tycker det är väldigt kul, säger Grauers.

Och han var imponerad över arrangemanget.

– Jag tycker det är intressant att åka runt och se hur andra gör och fundera på om det finns några saker som vi kan ta med oss till hockeyn.

Hästen Your Highness med Björn Goop i sulkyn vann det prestigefyllda loppet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.