Kändisparet överfölls och rånades

Tv-kocken Monika Ahlberg och fotbollslegendaren Glenn Schiller rånades på kreditkort och mobiltelefon under måndagskvällen. – Jag blev slagen bakifrån, säger Glenn Schiller till GP.

ANNONS
|

Strax efter midnatti måndagsvar tv-kocken Monika Ahlberg, 55, ochden tidigare fotbollsspelaren Glenn Schiller, 56, på väg hem från en företagsfest i Stockholm.Vid Karlaplan blev paret nedslagna bakifrån, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Jag blev slagen bakifrån, Monika också, så vi hamnade på marken båda två, säger Glenn Schiller till GP.

Därefter dök en man upp som erbjöd paret sin hjälp - trodde de.

– Det var en kille som stod ovanför oss och frågade hur det gick. När jag reste mig upp var han borta. Monika blödde, säger Schiller.

Strax därefter insåg paret att de blivit rånade av den "hjälpsamme" mannen.

ANNONS

–Min telefon och Monikas plånbok var borta. Det gick på tre röda, säger Schiller.

Tvingades söka akutvård

Monika Ahlberg var tvungen att söka akutvård efter det brutala överfallet. På sjukhuset konstaterades att hon fått en spricka i handleden samt skadat ett finger.

–Jag mår bra efter omständigheterna. Det är bara tråkigt, för jag haralltid känt mig trygg innan. Jag kommer inte att promenera hem ensam, kanske inte ens med Glenn, från Stureplan igen, säger hon till GP.

Förövaren eller förövarna hann beställa en resa för drygt 2000 kronor samt en bussbiljett innan Ahlberg hann spärra alla sina kort. De försökte köpa ytterligare en resa, men då fick Ahlberg ett sms som krävde hennes godkännande för köpet.

Schiller säger att han mår bra, men att man får en tankeställare efter en sådan händelse.

– Man får tänka sig för, jag pratade med Strömberg (Glenn) igår och han sa att "fan, varje gång jag hör någon komma bakom mig så stannar jag upp och släpper förbi dem, istället för att chansa", säger Schiller.

Förundersökningen nedlagd

Redan på tisdagen, dagen efter det brutala rånet, lade polisen ned förundersökningen, enligt Expressen.

–Det är grymt tråkigt. Vi anmälde det igår och idag är det redan nedlagt. Men vi har inte pratat med polisen än, de ska ringa tillbaka ikväll, säger Schiller.

ANNONS

Vad tänker du om att förundersökningen läggs ned?

– Det är bedrövligt. Egentligen kan man tycka att vad fan – om någon har bokat en biljett så är det väl bara att ringa och kolla vem som har bokat? Jag vet inte, vi får se.

Glenn Schiller är en ikon inom Göteborgsfotbollen. Hanspelade bland annat för IFK Göteborg när laget vann UEFA-cupen 1982. Han är en av de Glenn som tillägnades den numer klassiska sången "Alla heter Glenn i Göteborg". Glenn Strömberg, Glenn Holm och Glenn Hysén är de andra tre.

ANNONS