Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/9

Kändisarna som springer för Stadsmissionen: ”Ser mirakel varje dag”

När startskottet går på lördagens Göteborgsvarv kommer drygt 600 personer springa med tröjor som visar stöd för Stadsmissionen i Göteborg. Flera av dem är kända ansikten ute i stugorna. – Om alla gör något så får vi en så himla mycket bättre stad, säger Anette Tingets, eventansvarig på Stadsmissionen Göteborg.

Stadsmissionens tröjor har synts bland de tusentals löparna i Göteborgsvarvet och i år är inget undantag.

– Vi har ett stort gäng löpare som valt att springa för välgörenhet. Det här möjliggör för jättemånga att göra något gott på ett annorlunda sätt. Man är extra stolt när man springer med de här tröjorna, säger Anette Tingets.

"Jätteviktigt"

Pengarna som Stadsmissionen får från de som valt att springa för organisationen går till ett sommarkollo för de familjer som inte har de ekonomiska möjligheterna att resa på sommarsemester på egen hand.

– Det finns många som inte har möjligheten att göra något på sommaren och där får barnen lära sig simma, paddla och de får bada. Det är jätteviktigt både då och efteråt. Man kan berätta att man har gjort någonting under sommaren och många föräldrar träffar andra föräldrar och stärks. Det finns massa plus, säger Anette Tingets.

Profiler ger sitt stöd

Bland de drygt 600 som valt att springa med Stadsmissionens tröja finns flera kända personer, däribland Vem vet mest?-Rickard Olsson, Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler och kändiskocken Alexandra Zazzi.

– Det fina med det hela är att det är så många som vi hjälper. Mina idoler som jobbar i verksamheten räddar liv, men det är också viktigt att människor som får hjälp ser att det finns en vilja att göra gott. Det är så mycket plus med såna här engagemang, säger Anette Tingets.

I bildspelet ovan kan du se profilerna som kommer springa Göteborgsvarvet för Stadsmissionen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.