Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"De känns spännande igen efter en lite turbulent vår", säger Kim Källström inför Malmö FF:s första gruppspelsmatch i Europa League.

Källström: MFF kan gå vidare

Sällan är svensklagen som ger sig ut i Europa favoriter. Så kanske inte den här gången heller. Men Kim Källström tror ändå att Malmö FF har bra chans att ta sig vidare från gruppen.

Kim Källström har lagt skorna på hyllan och sitter i stället och experttycker om fotboll i Discovery. Närmast väntar Europa League och den tidigare landslagsstjärnan ser fram emot att se vad Malmö FF kan göra där.

- Jag tycker att Malmö har tillräckligt mycket kvalitet och erfarenhet för att kunna blanda sig i striden för att ta sig vidare, säger han.

- De känns spännande igen efter en lite turbulent vår.

"Bra dynamik"

Malmö hade ingen bra inledning av allsvenskan, vilket slutade med att tränaren Magnus Pehrsson fick lämna klubben redan efter åtta omgångar. Men laget har, med nye tränaren Uwe Rösler vid rodret, under sensommaren sakta men säkert klättrat i den allsvenska tabellen och lyckades dessutom kvalificera sig till Europa League genom att vinna playoff-mötet med Midtjylland.

- Malmö kliver in i det här Europa League med en positiv känsla. När man kommer in som de gör efter att ha varit i trångmål och lyckats vända det och börja leverera igen... Det skapar en väldigt bra dynamik i gruppen och föreningen och det ska man inte underskatta, säger Kim Källström.

MFF är lottat i samma grupp som turkiska Besiktas, belgiska Genk och norska Sarpsborg 08. Källström håller storklubben Besiktas som klar favorit och tycker att svensklaget ska kunna manövrera ut norrmännen utan större problem.

- I en normal värld ska MFF och Genk göra upp om andraplatsen. Jag tycker att det är en görbar grupp.

"Vad kan Rennes göra?"

Generellt i Europa League ser han fram emot att följa även de klubbarna han tidigare spelat för. Såsom franska Rennes, som i gruppen möter ukrainska Dynamo Kiev, kazakiska Astana och tjeckiska Jablonec.

- Det ska bli kul att se – vad kan Rennes göra? Det är en förening som byggt långsamt. När jag kom var det en relativt liten förening och nu har man jobbat sig uppåt, satsat mycket på sin infrastruktur och man satsar verkligen för att ta sig in där bakom PSG.