Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kim Källström gillar öppenheten i allsvenskan.

Källström kan inte gömma sig längre

Flytten hem till Sverige betyder också att världen runt omkring kommer närmare för Kim Källström. På gott och ont.

Det har varit en vinter med många tunga värvningar bland de allsvenska lagen. Men trots att det handlar om namn som Henok Goitom och Jiloan Hamad kan ingen mäta sig med Djurgårdens värvning av Källström.

Och hemvändaren känner, till viss del, av pressen.

- Trycket är ju där. Samtidigt så känner jag att jag har spelat med ganska tung press de senaste 10–15 åren. Det är inte något nytt, men nu är det annorlunda, säger han. Även om trycket var ganska brutalt emellanåt när man var hemma och spelade med landslaget så kunde man åka härifrån. Nu finns det inte någonstans att gömma sig. I Sverige blir det en helt annan närhet till supportrar än utomlands.

Behöver egentid

Närheten kan vara både positiv och negativ.

- Utomlands är det lite mer höga murar och vakter medan de här nästan traskar in i omklädningsrummet. Det är en enorm skillnad. Men vi behöver också ha måndag morgon där vi är själva i gruppen och kan slipa på våra grejer. Varken supportrar eller media kan vara överallt. Vi måste också få en frizon där man inte behöver tänka på vad man säger eller att man blir fotad.

"Stark kraft"

Allsvenskan och svensk fotboll överlag har sett ett uppsving i intresse de senaste åren. Något Källström märker av redan nu, innan den allsvenska säsongen dragit igång.

- Draget och snacket kring Djurgården är enormt, och intresset även kring andra klubbar känns bra. Det är verkligen fart och fläkt och folk som bryr sig om allsvenskan. Det är härligt.

- Jag har en väldigt fin relation till Djurgårdens supportrar, men senast jag var här så vann vi mycket också. Nu gäller det bara att vi får resultaten med oss också. Men relationen som finns med supportrarna är en stark kraft som man ska bygga och ta vara på.